Talán az egyik legnehezebb kérdés, amelyre azonban már régóta ugyanaz a válaszom.

Tudom nem mindenkinél leszek népszerű de én elsősorban a nevesebb gyártók készülékeit ajánlom, hogy melyek ezek?

1. Samsung
2. Apple
3. Huawei
4. Honor
5. Xiaomi

Mint a listából is látszik, elősorban a világ legnagyobb gyártóit helyezem előtérbe. Hogy miért? A válasz rendkívül egyszerű, hiszen ezeknek a cégnek általában jóval erősebb a szoftveres és a hardveres támogatásuk. A fentebb említett telefonok esetében nem kell attól félni, hogy nem jön ki szoftver frissítés a készülékre. Igaz ezek a gyártók sem a végtelenségig támogatják régebbi készülékeiket, rengeteg olyan van, amelyre már nem jön ki támogatás, egész egyszerűen azért, mert a mobil már öreg. Pontos időt nem lehet megadni, de egy telefon szoftveres támogatása jellemzően 2 évig tart, amitől azért vannak eltérések.

A második előny az a széles körben elérhető garanciális szerviz és alkatrészek. Most nevet nem említek, de számos esetben előfordul, hogy egy noname kínai telefonhoz még akkumulátor sem szerezhető be vagy ha igen, akkor meg drágán, ami jellemzően nem nagyon éri meg. Szintén fontos a kijelző elérhetősége, amely egy törés esetén lehet nagyon fontos tényező. A neves gyártók kjelzői lehet drágábbak, de jellemzően mindig elérhetőek, ráadásul majdnem minden esetben beszerezhetőek utángyártott kijelzők olcsóbban, igaz ezeknek a minősége jelentősen elmarad a gyári megjelenítőkétől.

A listámban sem a Sony, sem az LG nem szerepel, amelynek megvan az oka. Ugyanakkor van aki ezen gyártók telefonjait is szereti természetesen.

Ráadásul az ismertebb telefonokhoz sokkal könnyebben tudunk kiegészítőket, úgymint üvegfóliát vagy tokokat is vásárolni, nem kell külföldi oldalakat böngészni hozzá.