Sokan nem tudják, pedig a tárcsázóba egy megadott számsort begépelve titkos menüket hívhatunk elő a telefonunk mélyéről. Rengeteg ilyen kód van, mi most csak a 4 talán leginkább használt kódot vesszük górcső alá.  Minden esetben nyissuk meg a telefonunk tárcsázóját, ugyanazt ahol egyébként hívásokat indítunk.

1.A telefon IMEI számának lekérése

A telefon egyik legfontosabb adatának, az IMEI számának a lekérése jelenti. Az IMEI (International Mobile Station Equipment Identity) egyébként a mobiltelefonok azonosítására használt egyedi számsor, amivel az egyes készülékek egyértelműen beazonosíthatóak. Az IMEI szám a régebbi készülékeknél az akkumlátor alatt, az újabbak esetében a hátlapon van fizikailag feltüntetve, de olyan is akad, például az iPhone-ok esetében, hogy a sim tálcára vezetik rá ezt a 15 karakterből álló számsort, ami általában, 35, 86 vagy 01-el kezdődik. A megadott kód nem mindegyik telefon esetében működik

IMEI lekérése: *#06#

2. Samsung teszt menü

A Samsung Galaxy telefonok esetében a nagy tesztmenüt, az alábbi kód bepötyögésével tudjuk elérni, itt tulajdonképpen szinte mindent elenőrizhetünk, a képernyőtől kezdve a távolságérzékelő szenzoron át egészen a kamerákig. Fontos tudni, hogy ez a menü kizárólag Samsung Galaxy okostelefonok esetében érhető el.

Samsung tesztmenü: *#0*#

3. Samsung gyorsmenü

A gyorsmenü nagyon hasonló a fentebb említett teszt menühöz, annyi különbséggel, hogy itt 12-őt érhetünk el a 15-el szemben.Szintén fontos tudni, hogy ez a menü is kizárólag Samsung Galaxy okostelefonok esetében érhető el.

Samsung gyorsmenü: *#7353#

4. Firmware

Talán kevesebb felhasználót érdekel, de a Samsung telefonok firmware verziója az alábbi kód begépelésével érető el:

Samsung Firmware: *#1234#

Tesztelje Ön is ezeket a kódokat a telefonján.